Εμείς στο Σύγχρονο Φροντιστήριο Μ.Ε., άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τοπική κοινωνία και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της, αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε το έργο αναγνωρισμένων κοινωνικών φορέων και οργανώσεων που έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός, αναπτύσσουμε δράσεις στον τομέα μας. Κάθε χρόνο χορηγούμε υποτροφίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και προσαρμόζουμε τα δίδακτρα μας με κοινωνικά κριτήρια έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον συνάνθρωπό μας.

Στα τέλη του 2012 δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης στο οποίο συμμετείχαν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της περιοχής μας, που ονομαζόταν «Δίπλα σου». Οι μαθητές μας και οι οικογένειες τους απολάμβαναν ειδικών εκπτώσεων με την προσκόμιση της ειδικής εκπτωτικής κάρτας που τους παρείχε το φροντιστήριο. Σκοπός του προγράμματος ήταν το κοινό όφελος και των δυο πλευρών και η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών επισκεφθήκαμε το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στον Καρέα με σκοπό να παραδώσαμε στα παιδιά δώρα και τρόφιμα τα οποία είχαμε συλλέξει τις προηγούμενες μέρες από προσφορές καθηγητών και μαθητών.

Κατά την παραμονή μας στο σπίτι ενημερωθήκαμε για το τρόπο λειτουργίας τους και γνωριστήκαμε με τα παιδιά. Στη συνέχεια παίξαμε με τα παιδιά και διοργανώθηκε αγώνας ποδοσφαίρου με μεικτές ομάδες απο το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και το ΣΥΓΧΡΟΝΟ.

Κατά την αποχώρησή μας τα παιδιά μας ευχαρίστησαν και εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι θα τους επισκεφτούμε ξανά.

Δείτε την επιστολή που μας έστειλε το Χαμόγελο του Παιδιού.